Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 527 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

1. A bucihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órán át meleg helyen pihentetjük, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, majd még egy órát letakarva pihentetjük. Ezután tetejét vajjal megkenve, szezámmal szórva 25 percig 180 C-on sütjük, letakarva hűtjük, majd félbevágjuk.

2. A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd két ujjnyi vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát átsütjük.

3. A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad.
Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas,csatni állagú nem lesz.

4. A füstölt sonka szeletet serpenyőben megpirítjuk, a sonkát kiszedjük, a zsírján pedig a félbevágott buci belső oldalait megpirítjuk.

5. Elkezdjük felépíteni a hamburgerünket:
a buci aljára kerül a ketchup, mustár ízlés szerint, erre a felkarikázott csemege uborkák, rá a reszelt edami sajt, a sajt tetejére a húspogácsa, erre kerül a reszelt cheddar sajt, a sajtra az átsütött füstölt sonka, majd erre a felkarikázott paradicsom, rá a felszelelt camambert sajt, rá a saláta levelek, végül a karamellizált lilahagyma.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tökéletes választás lehet ez a hatalmas hamburger azok számára, akik nem épp édesszájúak és fejtörést okoz hogy milyen tortát készítsenek neki, vagy csak szeretne egy hamburger imádót meglepni vele.

Hozzávalók

Buci:
- 170 ml langyos víz
- 28 g puha vaj
- 1 db nagyobb tojás
- 418 g liszt
- 50 g cukor
- 8 g só
- 1 ek instant élesztő
- szezám
- plusz olvasztott vaj a kenéshez

Húspogácsa:
- 500g darált hús
- 1 db tojás
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek zsemlemorzsa
- 2 ek dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem

Feltétek:
- 4 db csemege uborka
- egy marék reszelt edami sajt
- egy marék reszelt cheddar sajt
- 1 db paradicsom
- 1 vastag szelet füstölt sonka
- 1 db kocka camambert sajt
- 3 db saláta levél


Karamellizált lilahagyma:
- 1 db közepes fej lilahagyma
- 50 g cukor
- 50 ml víz

Kövess minket a Facebookon is!