megtekintve: 3 684 alkalommal
elkészítve: 55 alkalommal megfőztem én is
1. A bucihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órán át meleg helyen pihentetjük, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, majd még egy órát letakarva pihentetjük. Ezután tetejét vajjal megkenve, szezámmal szórva 25 percig 180 C-on sütjük, letakarva hűtjük, majd félbevágjuk.
2. A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd két ujjnyi vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát átsütjük.
3. A karamellizált lilahagymához a hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad.
Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a levét elfőli és sűrű mázas,csatni állagú nem lesz.
4. A füstölt sonka szeletet serpenyőben megpirítjuk, a sonkát kiszedjük, a zsírján pedig a félbevágott buci belső oldalait megpirítjuk.
5. Elkezdjük felépíteni a hamburgerünket:
a buci aljára kerül a ketchup, mustár ízlés szerint, erre a felkarikázott csemege uborkák, rá a reszelt edami sajt, a sajt tetejére a húspogácsa, erre kerül a reszelt cheddar sajt, a sajtra az átsütött füstölt sonka, majd erre a felkarikázott paradicsom, rá a felszelelt camambert sajt, rá a saláta levelek, végül a karamellizált lilahagyma.
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Tökéletes választás lehet ez a hatalmas hamburger azok számára, akik nem épp édesszájúak és fejtörést okoz hogy milyen tortát készítsenek neki, vagy csak szeretne egy hamburger imádót meglepni vele.
Buci:
- 170 ml langyos víz
- 28 g puha vaj
- 1 db nagyobb tojás
- 418 g liszt
- 50 g cukor
- 8 g só
- 1 ek instant élesztő
- szezám
- plusz olvasztott vaj a kenéshez
Húspogácsa:
- 500g darált hús
- 1 db tojás
- 1 ek olívaolaj
- 4 ek zsemlemorzsa
- 2 ek dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem
Feltétek:
- 4 db csemege uborka
- egy marék reszelt edami sajt
- egy marék reszelt cheddar sajt
- 1 db paradicsom
- 1 vastag szelet füstölt sonka
- 1 db kocka camambert sajt
- 3 db saláta levél
Karamellizált lilahagyma:
- 1 db közepes fej lilahagyma
- 50 g cukor
- 50 ml víz