Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Puncskrémes szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 317 alkalommal

elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztához a vajat, a mézet, és a cukrot gőz fölött össze melegítjük, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. Összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, majd tepsi hátán (20x30 cm) 170 C fokos sütőben megsütjük. (7-8 perc).
A krémhez a tejet simára keverjük a pudingporral, és a vaníliás cukorral, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, rumot, és habosra keverjük. A krémet három részre osztjuk, betöltjük a lapokat. ( érdemes letakarni, hidegre tenni, egy kb. 1/2 kg-os nehezéket rátenni, és pihentetni, akár egy éjszakán át. A tetejére a a pudingport a többi hozzávalóval gőz fölött besűrítjük, és a sütemény tetejére kenjük. Hagyjuk, hogy megszilárduljon, Szeletekre, vagy kockára vágva tálaljuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

1-2 nap után az igazi.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg porcukor
10 dkg méz
5 dkg vaj
2 db tojás
40 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
csipet só
A krém hozzávalói:
3 csomag Dr.Ootker puncs puding ( rumpuncs)
9 dcl tej
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 kanál rum
tetejére:
1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
2 kanál tej
10 dkg margarin
10 dkg porcukor

Kövess minket a Facebookon is!