Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Habos vaníliás-csokis kocka recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 089 alkalommal

elkészítve: 221 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztához 4 tojást keményre felverünk elektromos habverővel 4 evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőport. Egy 22 × 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
Míg a krémek hűlnek, az 5 dl tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverünk 4-4 evőkanálnyit belőle , simára keverjük.
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, majd rákenjük a csokis krémet. Erre kerül a csokis piskóta, majd rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk. A tetejére a felvert tejszínhabot simítjuk, és reszelt csokival díszítjük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény. Fogyasztás előtt pár órára tegyük hűtőbe.

Hozzávalók

8 tojás
8 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Vaníliás krém:
7 dl víz
2,5 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag zselatin
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
7 dkg margarin
4 evőkanál tejszínhab
Csokis krém:
7 dl víz
2,5 csomag csokoládés pudingpor
1 csomag zselatin
4 evőkanál víz
4 evőkanál cukor
7 dkg margarin
4 evőkanál tejszínhab
Tetejére: 5 dl habtejszín
reszelt csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!