Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szegedi kifli recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 489 alkalommal

elkészítve: 95 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt kis cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót összemorzsoljuk,( a vaj kivételével) hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd közepesen kemény, jól nyújtható tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban kelesztjük duplájára. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk. 8-10 darabra osztjuk, gömbölyítjük, ismét kicsit pihentetjük. Egyesével kör alakúra nyújtjuk, kb. 2 mm vastagságúra. A hideg vajat vékony szeletekre vágjuk. Egy-egy csíkot teszünk minden tésztára. A vaj mellett visszahajtjuk a széleket, így tekerjük fel. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, ismét duplájára kelesztjük.. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük őket. / sütő aljába kis lábasba vizet teszünk, gőzös sütő )

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Puha foszlós, kitűnő szendvics rúd !

Hozzávalók

Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
2 tk. só
3 ek. cukor
kb. 3-3,5 dl langyos tej
1 dl olaj
3 dkg élesztő
A közepébe: kb 20 dkg hideg vaj
tetejére: reszelt sajt

Kövess minket a Facebookon is!