Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres sajttorta recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 2 183 alkalommal

elkészítve: 32 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A babapiskótát késes robotgépben felaprítjuk, egy tálba tesszük belecsurgatjuk a mézet,és az olvasztott vajat összekeverjük.

Veszünk egy 23 cm átmerőjű tortaformát az alját kikenjük olajjal és méretre vágunk az aljába sütőpapírt mert így könnyebben ki
tudjuk venni majd a tortát.

Majd a összegyúrt a babapiskótát belenyomkodjuk a tortaformába egy kanál hátával kicsit felhúzzuk az oldalára is.

Elkészítjük a sajtkrémet egy tálba tesszük a mascarpone krémet a tejfölt a porcukrot a vaníliás cukrot habverővel simára keverjük. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel és a vaníliás pudingporral majd hozzá öntjük a sajtkrémhez simára keverjük.

Beleöntjük a tortaformába, megszórjuk a tészta tetejét apró kockára vágott eperrel, 20 dkg-ot hagyunk a díszítésre.

170 C előmelegített gőzös sütőbe toljuk 45-50 percig sütjük. Amikor kivesszük még rezgős a teteje, akkor jó. Ha a sütő nem gőzös akkor egy suflés tálkába teszünk a sütőbe vizet .

Azért kell gőzös sütő, hogy a sajttorta a sütés alatt ne repedjen meg.

Ha megsült, rácson langyosra kihűtjük, de az a legjobb ha teljesen kihűl .

A tejszínt kemény habbá verjük .Veszünk egy habzsákot csillagcsővel kidíszítjük a sajttorta tetejét habrózsákkal.
A maradék eprekkel kidíszítjük a tetejét.

sütési idő: 50 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tortát teljesen ki kell hűteni mert úgy az igazi!

Hozzávalók

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
10 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál méz
50 dkg mascarpone
1,5 dl tejföl
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 db egész tojás
1 db tolássárgája
3 dl cukrász tejszín
50 dkg friss eper
2 evőkanál porcukor

Kövess minket a Facebookon is!