megtekintve: 7 038 alkalommal
elkészítve: 164 alkalommal megfőztem én is
A babapiskótát késes robotgépben felaprítjuk, egy tálba tesszük belecsurgatjuk a mézet,és az olvasztott vajat összekeverjük.
Veszünk egy 23 cm átmerőjű tortaformát az alját kikenjük olajjal és méretre vágunk az aljába sütőpapírt mert így könnyebben ki
tudjuk venni majd a tortát.
Majd a összegyúrt a babapiskótát belenyomkodjuk a tortaformába egy kanál hátával kicsit felhúzzuk az oldalára is.
Elkészítjük a sajtkrémet egy tálba tesszük a mascarpone krémet a tejfölt a porcukrot a vaníliás cukrot habverővel simára keverjük. A tojásokat kikeverjük a tejszínnel és a vaníliás pudingporral majd hozzá öntjük a sajtkrémhez simára keverjük.
Beleöntjük a tortaformába, megszórjuk a tészta tetejét apró kockára vágott eperrel, 20 dkg-ot hagyunk a díszítésre.
170 C előmelegített gőzös sütőbe toljuk 45-50 percig sütjük. Amikor kivesszük még rezgős a teteje, akkor jó. Ha a sütő nem gőzös akkor egy suflés tálkába teszünk a sütőbe vizet .
Azért kell gőzös sütő, hogy a sajttorta a sütés alatt ne repedjen meg.
Ha megsült, rácson langyosra kihűtjük, de az a legjobb ha teljesen kihűl .
A tejszínt kemény habbá verjük .Veszünk egy habzsákot csillagcsővel kidíszítjük a sajttorta tetejét habrózsákkal.
A maradék eprekkel kidíszítjük a tetejét.
sütési idő: 50 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
A tortát teljesen ki kell hűteni mert úgy az igazi!
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
10 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál méz
50 dkg mascarpone
1,5 dl tejföl
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 db egész tojás
1 db tolássárgája
3 dl cukrász tejszín
50 dkg friss eper
2 evőkanál porcukor