Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rántásos rétes recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • nagyon olcsó

megtekintve: 4 837 alkalommal

elkészítve: 104 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

5 dkg lisztből, 8 dkg margarinból világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni. 30 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk. Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk. Minden részt nagyon vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.

hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Többször megsütöttem már, sokkal jobb a tésztája, mint a boltinak.

Hozzávalók

Rántáshoz: 5 dkg liszt, 8 dkg margarin. Tésztához: 30 dkg liszt, 2 deci tejföl, 1 egész tojás, pici só. Töltelék: túró, meggy, mák, dió, stb.

Kövess minket a Facebookon is!