

megtekintve: 10 989 alkalommal
elkészítve: 226 alkalommal megfőztem én is
A burgonyákat héjastól vízben megfőzöm, de csak annyira, hogy a hústű vagy kés éppen átmenjen a burgonyán. Majd lehűtöm, héjától megtisztítom és kb.1 cm-es szeletekre felvágom, én egy darabot 4-5 részre vágtam, a burgonya alakjától függött. A további műveletek a rántott ételek elkészítési módját követik. A hozzávalóknál a sót és borsot adtam meg, de szeretném elmondani, hogy lehet grill és sültkrumpli fűszerkeveréket is használni, sőt én gyakran használom a sültcsirke fűszerkeveréket is a rántott zöldségekhez. Fűszerezés után panírozom és forró olajban mindkét oldalát átsütöm, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtem az olajtól. Lehet főételként főzelékkel fogyasztani, de húsételhez köret is lehet.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 8 min
sütési mód: felső sütés
fejenként kb. 2 darab közepes nagyságú burgonya
só és bors
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj