Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sütés nélküli csokoládés-tejszínízű kocka recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 2 228 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

csokoládékrém

A pudingport elkeverjük a cukorral, és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük, és lassú tűznél besűrítjük.
A vízgőznél felolvasztott csokoládét hozzákeverjük.
Mikor már épp csak langyos, belevegyítjük a vajat is, amivel sima krémmé keverjük.

tejszín rém

A tejszínízű pudingport elkeverjük a cukorral, és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük, és lassú tűznél besűrítjük.
Mikor már majdnem kihűlt, beleszórjuk a vaníliás cukrot, és a vajat is belekeverjük, és jó krémesre mixeljük.

összeállítás

Egy tepsibe lerakunk egy sor babapiskótát, amelyet tejbe mártogattunk. Rásimítjuk a csokoládékrém felét. Erre jön a szintén tejbe mártogatott háztartási keksz, amivel beterítjük a krém tetejét. Erre rákenjük a fehér krémet, amire jön a babapiskóta, amit tejbe mártsunk bele. Végül rásimítjuk a maradék csokoládés krémet, kókuszreszelékkel díszítjük.
Hűtőbe tesszük összeérni.

sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók


csokoládékrém;

1 tasak csokoládés pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
10 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj

tejszínkrém;

1 tasak tejszínízű pudingpor
3 csapott ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg vaj

összeállítás, plusz hozzávalók;

50 db babapiskóta (kb.)
2.5 dl tej (piskóta, keksz mártogatásához)
40 db háztartási keksz (kb.)
1 ek kókuszreszelék (tetejére)

Kövess minket a Facebookon is!