megtekintve: 5 061 alkalommal
elkészítve: 99 alkalommal megfőztem én is
1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, két 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.
2. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig amíg a hab duplájára nől és kifehéredik.
2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.
3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.
4. A tésztát két formába töltjük, ezután ha mintázni szeretnénk, cseppentsünk bele szétszórva pár csepp ételfestéket, kuszáljuk szét a pálcával majd a közepéből indulva húzgáljunk ki a szélei felé hosszú sugarakat.
Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.
5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
300 g liszt
2 és 1/2 tk sütőpor
1/4 tk só
4 nagy tojás
300 g porcukor
115 g margarin
250 ml tej
3 ek vanília aroma
3 ek olaj
Ha mintázni szeretnénk :
bármilyen ételfesték
saslikpálca