megtekintve: 14 305 alkalommal
elkészítve: 230 alkalommal megfőztem én is
1.A tészta hozzávalóit összekeverem és begyúrom. Kinyújtom, és kb. 10 centi széles csíkokra vágom.
Töltelék
2.A pörköltöt elkészítem; a szalonnát 5dkg vajon megpirítom üvegesre és beleteszem hagymát, fokhagymát.
Ezeket még pirítom, utána beleteszem a paradicsomot és egy kis vizet. Ízlés szerint fűszerezem. Egy óráig főzöm
tartalékon. A pörkölt jó híg legyen.
3. Mártás
1.A vajat tűzön megolvasztom, és közben hozzáadok 3 kanál lisztet. Kevergetem, és halvány rózsaszínre sütöm.
2. Ekkor beleöntöm tejet, sót, borsot és állandó keverés mellett felfőzöm görcsmentesre.
3.Mártás teszek a tepsi aljába, aztán kibélelem tésztával aztán újra mártással és aztán pörkölttel. Ezt a folyamatot
addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
4. A tetején tészta legyen és mártás. Ráreszelem a sajtot, és
pirosra sütöm. Jó étvágyat!
sütési idő: 30 min
sütési mód: alsó sütés
-
Tésztához
6tojás
60dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 kanál víz
Töltelék
50dkg darált hús
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg paradicsom vagy 1l paradicsomlé
só
bors
majoránna
10 dkg füstölt szalonna
5 dkg vaj
Besamel mártás
5 dkg vaj
1l tej
3 kanál liszt
só
bors
Tetejére
15 dkg sajt