

megtekintve: 11 479 alkalommal
elkészítve: 335 alkalommal megfőztem én is
Első lépes: A morzsát egy mély tálba öntjük, belerakjuk a kakaót, cukrot, margarint, rumot, lekvárt, és összegyúrjuk.
Második lépes: amikor összeállt, kicsi gombócokat formálunk belőle mindegyik közepébe 1 szem meggyet teszünk, és egy tálcára tesszük, és berakjuk a fagyasztószekrénybe.
Harmadik lépes: amíg dermed, elkészítjük a csokimázt, egy kis edénybe a gáztűzhelyre teszünk fel vizet, egy másik edénybe beletördeljük a tortabevonót, teszünk hozzá egy kicsi étolajat, és a edény tetejére tesszük
és megolvasszuk a csokit...
Amikor kész a csokimáz akkor kivesszük a fagyasztóból a gombócokat, és kezdhetjük a mártogatást.
Villára felszúrjuk és a csokimázba mártjuk, tálcára visszatesszük, hogy dermedjen rá a csokimáz.
Amikor az is kész, akkor a fehércsokit is felolvasztjuk de nem kell bele étolaj, és zacskó sarkába tesszük, és a bonbon tetejére csurgatunk vele. Amikor kész, akkor maffinos papírba tesszük és visszatesszük a hűtőbe.
1-2 óra múlva fogyasztható .
Minél többet hagyjuk a hűtőbe annál hamarabb dermed rá a csokimáz,.nagyon mutatós, finom apró süti, gyerekek nagy kedvence!
1.5 kg darált édes morzsa,
2 marék Barack lekvár,
12 dkg margarin,
1 rum aroma,
cukor ízlés szerint,
2 evőkanál kakaó,
2 db ét tortabevonó,
1 fehér csoki torta bevonó,
1 üveg magozott
meggy,
pici étolaj.