Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fahéjas fátyolkalács recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 10 996 alkalommal

elkészítve: 209 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
Ezután kevergessük egy villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet.
Ezután fogunk egy fakanalat, és elkezdjük dagasztani, míg szép sima nem lesz, és kezd elválni az edény falától.
Ezután meglisztezzük a tetejét, majd kb. egy órán át pihentetjük a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen 30x50 centis téglalappá nyújtjuk , megkenjük az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral. Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is hagyjunk egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére teszünk később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágjuk (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyezzük.
Kaptunk egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágunk.
Ezeket a kockákat sütőpapírral bélelt dobozformába sorakoztatjuk élével. Megkenjük a tetejét a maradék vajjal és meghintjük a maradék fahéjas cukorral.
Újabb kb. 50-60 percet pihentetjük letakarva, ( ekkor már kitölti az egész formát)
Ekkor 190 fokos sütőbe tesszük ( a sütő aljába mehet egy kis lábasba víz) és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

sütési idő: 40 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, foszlós, illatos kalács.

Hozzávalók

40 dkg finomliszt
2,5 dl 2,8 %-os tej
2,5 dkg élesztő
1 kanál kristálycukor
kis só
5 dkg vaj
1 tojás

A töltelékhez:
7 dkg vaj
8-10 dkg kristálycukor
2 csapott teáskanál őrölt fahéj

Kövess minket a Facebookon is!