Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rakott kel recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 12 717 alkalommal

elkészítve: 223 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

A vékony csíkokra vágott kelkáposztát, sós vízben megfőzzük.
A darált húst kevés olajon megpírítjuk, majd sóval borssal , pirospaprikával, delikáttal fűszerezzük, puhára főzzük.
A 2 bögre rizst kevés olajon megpírítjuk, felöntjük 4 bögre vízzel, puhára főzzük.
Kiolajozott tepsi aljára elterítjük a kelkáposzta felét,majd rá a rizzsel összekevert húst, tetejére a maradék kelkáposztát tesszük.
Tetejére ráöntjük a tejfölt, és betesszük a sütőbe kb. 45 percre.

főzési idő: 45 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

1 fej kelkáposzta
2 bögre rizs
0,5 kg darált hús
Olaj, só bors,
Delikát
1 nagy doboz tejföl






Kövess minket a Facebookon is!