megtekintve: 6 016 alkalommal
elkészítve: 128 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt, kevés langyos tejet elvéve, kis mennyiségű cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal lazán összeforgatjuk. A langyos tejet hozzáadagolva elkezdünk levegőt juttatni a tésztánkba. Mikor egyenletes, sima tésztát kapunk, ami teljesen összeállt gombóccá, akkor belisztezzük az alját (hogy ne ragadjon le) és tetejét (hogy ne száradjon ki). Letakarjuk egy konyharuhával, és langyos helyen 1 óráig kelesztjük.
Közben a túrót villával összetörjük ,cukrozzuk, tojássárgáját, tejfölt adunk hozzá. Beleszórjuk a mazsolát is. Jól elkeverjük.
Ha megkelt a tészta, narancs nagyságú gömböket alakítunk, melyet ellapogatunk (hagyjunk a fonásnak is tésztát). Sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
Fonást készítünk a kör alakú tésztánk köré, és mindegyiket átkenjük kissé felvert tojássárgájával. Rápakoljuk a túrós tölteléket, elosztjuk szépen mindegyiken.
200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Jó étvágyat!!
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Elsőnek a krémet készítsük el,mert addig a mazsola nedvesedik,és nem marad kemény!!!
kelt tészta;
30 dkg finomliszt
1 db tojássárgája
1.5 dkg friss élesztő
2 ek cukor
1 ek napraforgó olaj
1 csipet só
1.6 dl tej (langyos)
1 db tojássárgája (kenéshez)
túrós krém;
25 dkg tehéntúró
7 dkg mazsola
1 db tojássárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek tejföl