Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mexikói leves gombával és virslivel recept

A recept értékelése: 2,6 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 14 719 alkalommal

elkészítve: 289 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Markos Mária

Elkészítése

1. Az olajon pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
4. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
5. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
6. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
7. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
8. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele a levest.
9. Megkóstoljuk, utána ízesítünk, ha szükséges.
10. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Nagyon tartalmas, egyszerű, különleges, és finom leves.

Hozzávalók

 1 nagy vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1db zöldpaprika
 1 db csípős paprika
 2 db paradicsom
 30 dkg gomba
 1 konzerv kukorica
 1 konzerv vörösbab
 1 ü 20 dkg-os paradicsompüré
 2-3 ek ketchup
 2-2,5 l hús alaplé
 só
 bors
 zöldfűszerek ízlés szerint
 1 tk pirospaprika, 1 tk erős pirospaprika
 2 dl tejszín
 1 ek liszt
 0,5 dl olaj
 2 pár virsli

Kövess minket a Facebookon is!