

megtekintve: 14 719 alkalommal
elkészítve: 289 alkalommal megfőztem én is
1. Az olajon pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a darabolt paprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
4. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
5. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
6. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
7. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
8. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet és besűrítjük vele a levest.
9. Megkóstoljuk, utána ízesítünk, ha szükséges.
10. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.
főzési idő: 30 min
Nagyon tartalmas, egyszerű, különleges, és finom leves.
1 nagy vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1db zöldpaprika
1 db csípős paprika
2 db paradicsom
30 dkg gomba
1 konzerv kukorica
1 konzerv vörösbab
1 ü 20 dkg-os paradicsompüré
2-3 ek ketchup
2-2,5 l hús alaplé
só
bors
zöldfűszerek ízlés szerint
1 tk pirospaprika, 1 tk erős pirospaprika
2 dl tejszín
1 ek liszt
0,5 dl olaj
2 pár virsli