Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtpuffancs zöldséges bulgurral recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 247 alkalommal

elkészítve: 121 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Réka

Elkészítése

A sajtot lereszeljük.
A tojásokat kettéválasztjuk, felverjük a fehérjét habnak, sózzuk, borsozzuk.Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
Kézzel diónyi golyókat formázunk, majd meghempergetjük lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.
Forró olajban pár perc alatt megsütjük.
A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük.
A zöldségeket kevés olajon puhára pároljuk.
Ha megfőtt, keverjük össze a bulgurral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 5 min

Személyes jó tanács

Bármilyen friss, vagy fagyasztott zöldséggel kipróbálhatjuk.

Hozzávalók

Sajtpuffancshoz:
40 dkg sajt
6 tojás
só bors ízlés szerint
5 evőkanál liszt
5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Zöldséges bulgurhoz:
50 dkg bulgur
1 zacskó fagyasztott zöldségkeverék (mexikói)
1 zacskó fagyasztott brokkoli, karfiol

Kövess minket a Facebookon is!