Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Epres batyu recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 805 alkalommal

elkészítve: 198 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A vajas-leveles tésztát kb. 2-3 mm-re nyújtom a tésztát, amit kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágok. Majd minden darabra egy epret teszek a csúcsával felfelé helyezve, és beburkolom a tésztával, csúcsait középen összefogva. Végül felvert tojással körbekenem a kis batyukat. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített, mérsékelt hőfokú sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt enyhén porcukrozom. Ebből az adagból nekem 16 darab lett.

sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Én a vajas-leves tésztát magam készítem el, és így mindig van a mélyhűtőben. Természetesen nagyon jó a boltban készen kapható leves tészta is,hisz sokkal rövidebb időn belül elkészíthetjük el a sütemény.

Nyáron gyakran elkészíthető,hisz epernek szezonja van. Ha véletlenül kimarad a tésztából,akkor én sós stanglit szoktam belőle csinálni.

Hozzávalók

1 adag leveles tészta (lehet készíteni, de lehet bolti is)
eper
porcukor
tojás

Kövess minket a Facebookon is!