

megtekintve: 14 616 alkalommal
elkészítve: 392 alkalommal megfőztem én is
A vajas-leveles tésztát kb. 2-3 mm-re nyújtom a tésztát, amit kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágok. Majd minden darabra egy epret teszek a csúcsával felfelé helyezve, és beburkolom a tésztával, csúcsait középen összefogva. Végül felvert tojással körbekenem a kis batyukat. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített, mérsékelt hőfokú sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Tálalás előtt enyhén porcukrozom. Ebből az adagból nekem 16 darab lett.
sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Én a vajas-leves tésztát magam készítem el, és így mindig van a mélyhűtőben. Természetesen nagyon jó a boltban készen kapható leves tészta is,hisz sokkal rövidebb időn belül elkészíthetjük el a sütemény.
Nyáron gyakran elkészíthető,hisz epernek szezonja van. Ha véletlenül kimarad a tésztából,akkor én sós stanglit szoktam belőle csinálni.
1 adag leveles tészta (lehet készíteni, de lehet bolti is)
eper
porcukor
tojás