rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Őszibarackos galette recept

A recept értékelése: 2,9 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 550 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd morzsoljuk össze.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind)

Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe, legalább 30 percre.

Ameddig a tészta a hűtőben pihen, előlehet készíteni a tölteléket, és az őszibarackot.

A diót egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pörköljük aranybarnára, majd hűtsük ki, és daráljuk le.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral, vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd keverjük hozzá a darált diót is.

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen, nyújtsuk ki jó vékonyra. Ezután vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört.(én egy fedőt tettem a tésztára és azt vágtam körbe)

A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá a felszeletelt őszibarackot.
Ezután az üresen maradt tésztát hajtogassuk rá a töltelékre.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat. Ezután kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg darabolt dióval.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók 4 db-hoz:

Tészta:

20 dkg liszt
10 dkg vaj
1-2 ek tejföl
1 ek hideg víz
1 cs vaníliás cukor
csipet só


Töltelék hozzávalói:

4-5 db őszibarack
2-3 marék dió
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj

1 kisebb tojás a tészta lekenéséhez

Kövess minket a Facebookon is!