rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rácsos szilvás recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 471 alkalommal

elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

A tésztához valókat jól összegyúrjuk.
A tészta háromnegyed részét kinyújtjuk, vajjal kikent tepsibe símítjuk, úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson tészta.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a citrom héját lereszeljük.
Összekeverjük a töltelékhez valókat, és a tészta tetejére tesszük.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk,majd a süteményt berácsozzuk.Előmelegített sütőben sütjük.

sütési idő: 35 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás sárgája
2 evőkanál rum
Kevés tej
Töltelék:
1 kg szilva
15 dkg dió
1 citrom héja
Fahéjas cukor

Kövess minket a Facebookon is!