

megtekintve: 19 858 alkalommal
elkészítve: 280 alkalommal megfőztem én is
eElkészítés
1. A margarint és a vizet feltesszük forralni.
2. Utána beletesszük a 10 dkg lisztet, és megfőzzük.
3. A tűzről levéve belekeverjünk 4 tojást.
4. Kanállal kis kúpokat formázunk zsírpapírral bélelt tepsibe, és alul-felül sütési módon kb 160oC-on megsütjük.
5. A pudingot és a fele cukrot csomómentesre keverjük egy kevés vízzel. A maradék vizet és a fele cukrot feltesszük forralni.
6. Ha forr a víz a pudingot egy kicsit felmelegítjük, és utána öntjük rá a forró vizet.
7. Ha puffog a kemény habbá vert tojásfehérjét hozzáadagoljuk, és takarékon óvatosan kevergetve addig főzzük, amíg az fényes és mindenhol sárga színű nem lesz (ez kb. 3 perc), majd beleszórjuk a vaníliás cukrokat.
8. A megsült fánkokat kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Tejszínhabbal még szebbé és édesebbé tehetjük.
Hozzávalók
10 dkg margarin vagy 6 dkg zsír
10 kanál víz
10 dkg liszt
4 db tojás
Krémhez:
6 db tojás fehérje
0,7 l víz
2 db vaníliás pudingpor
16 dkg cukor
2 db vaníliás cukor