Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Egri gömbpalacsinta recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 367 alkalommal

elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. Megsütjük a palacsintákat a jól bevált receptünk alapján.
2. 1 dl tejben felfőzzük a darált diót vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
3. A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
4. 4 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
5. Egy palacsintát vékonyan megkenünk a diós krémmel, félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre, azt is megkenjük, és a másik részt ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk.
6. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel, és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
7. Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére, és egy kicsit rámelegítünk a mikróban vagy a forró sütőben.
8. Leöntjük a vaníliakrémmel, és folyékony csokoládéval díszítjük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min

Hozzávalók

8 palacsinta

Töltelék:
15 dkg darált dió
1 dl tej
3 ek cukor
1 cs vaníliás cukor (Bourbon)
1 ek mazsola
1 kk rum/rumaroma

Öntet:
5 dl tej
4 tojássárgája
5 ek cukor
2 ek liszt
1 cs vaníliás cukor (bourbon)

Hab:
4 tojásfehérje
2 ek cukor
csokoládészirup a díszítéshez

Kövess minket a Facebookon is!