

megtekintve: 5 291 alkalommal
elkészítve: 149 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és vajazott tapsi hátán két lapot sütünk belőle. ( 30x35 cm) .8-10 perc alatt kész.
Ha megsült az egyik lapot kockára vágjuk.
A krémhez kis vízben ( tejben) a tojássárgát, a lisztet, és a pudingport simára keverjük, felöltjük a többi folyadékkal, és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal, vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük. A tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, tetejére kenjük a keményre felvert tejszínhabot, majd kirakjuk a felkockázott tésztával. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 8 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom könnyű, még napok múlva is puha omlós a mézes tészta.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás + l tojássárga
5 dkg puha margarin
1 kanál méz
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
Hozzávalók a krémhez:
1 liter víz ( tej)
2 csomag dr.Ootker vaníliás pudingpor
3 db tojássárgája
2 kanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
Tetejére:
1/2 liter Hulala ( növényi eredetű tejszínhab)