

megtekintve: 12 301 alkalommal
elkészítve: 275 alkalommal megfőztem én is
A liszthez hozzáadjuk folyamatosan apránként a tojásokat, a cukrot, sót, olajat, és a tejet, így keverjük össze, lehetőleg csomómentesre.
Hagyjuk fél órát pihenni, majd még egyszer alaposan elkeverjük és hozzáöntjük az ásványvizet és az olajat.
Minden palacsinta előtt 1 teáskanál olajat teszek a palacsintasütőbe, és aranysárgára sütöm mindkét oldalát.
A mákot, diót ledaráljuk, és ízlés szerint édesítjük.
A palacsintákat megtöltjük egyenként, egy sor mák, egy dió, egy lekvár.
Addig ismételjük, míg el nem fogy a palacsinta.
Palacsinta tésztához:
2 ek cukor
3 db tojás
9 dl tej
45 dkg liszt
csipet só
3 dl szóda
1 ek napraforgó olaj
Tölteléknek:
10 dkg mák
10 dkg dió
10 dkg barack lekvár
porcukor ízlés szerint