Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Ropogós csirke comb sült zöldségekkel édes burgonya és burgonya pürével . recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 373 alkalommal

elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.
A zöldségeket tisztítás után hasábokra vágjuk.
A burgonyákat tisztítás után karikára vágjuk és külön edényben bő sós vízben megfőzzük.
Veszünk egy sütő zsákot és megszórjuk a liszttel majd belerakjuk a csirke combokat, a zöldségeket, és a petrezselyem levet lezárjuk.Az egyik végét a zacskónak kivágjuk ,hogy a gőz tudjon távozni.
180 c sütőbe toljuk és 35-40 perc ropogós pirosra sütjük. Amikor majd nem megsült kivágjuk a sütőzacskót ,hogy a teteje is megpiruljon.
A megfőtt burgonyák levét leöntjük, burgonya törővel összetörjük mind kettőt .
Az édesburgonyát 5 dkg vajjal,és egy csipet szerecsen dióval habosra kikavarjuk.
A burgonyát forró tejjel,és vajjal,csipet szerecsen dióval krémesre keverjük.
Együtt tálaljuk.

főzési idő: 14 min
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A burgonya pürét forró tejjel kell kikavarni.

Hozzávalók

4 db alsó csirke comb,
4 db felső csirke comb,
2 szál sárgarépa ,
2 szál fehérrépa ,
1 db nagyobb batáta ,
édesburgonya.
60 dkg burgonya
1 csokor petrezselyem zöld,
3 dl tej,
só,
bors
szerecsen dió,
10 dkg vaj,
1 evőkanál liszt.

Kövess minket a Facebookon is!