Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Krumpligombóc leves recept

A recept értékelése: 4,6 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 948 alkalommal

elkészítve: 102 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, fazékba rakjuk, s meleg vizet öntünk rá, 1 mokkáskanál sót beleszórunk, s megfőzzük.

Közben egy másik lábosban 2 evőkanál étolajra 2 evőkanál lisztet szórunk, megpirítjuk, majd félrehúzzuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, majd pedig a megfőtt krumpliról ráöntjük a vizet. Jól,csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 felé vágott paprikát, paradicsomot, s a vöröshagymát is. (én ezeket tálalás előtt ki szoktam venni a levesből)
A húsleveskockát ujjunkkal összetörjük, s azt is beleszórjuk a levesbe, valamint az őrölt köménymagot is. Ha felforrt a levesünk, lerakjuk takarékra, s kb. még 10 percig főzzük.

Eközben a krumplit összetörjük, majd ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojást, a lisztet, az étolajat, s összegyúrjuk a tésztát.
A tésztából gombócokat formálunk vizes kézzel, s belerakosgatjuk a levesbe, majd még kb. 10 percig főzzük, hogy a gombócok megfőljenek.
Közben megkóstoljuk, s ha kell még, teszünk bele sót, de nem biztos, mert a húsleveskocka is sós és a krumpli főzőleve is.

El is készült a levesünk.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Amikor elkészül a leves, én ilyenkor kiveszem villa segítségével a paprikát, paradicsomot és a hagymadarabokat, s tálalhatunk is?

Hozzávalók

Hozzávalók a gombóchoz:
kb. fél kg krumpli, 1 egész tojás
1 evőkanál étolaj, 15-18 dkg liszt, 1 mokkáskanál só
Hozzávalók a leveshez:
kb. 1,5 liter krumpli főzőleve, 1 kisebb fej vöröshagyma
1 evőkanál liszt, 2 evőkanál étolaj
1 lapos teáskanál pirospaprika, só ízlés szerint
csipet őrölt köménymag, 1 kisebb fehérpaprika
1 kisebb paradicsom, 1 db húsleveskocka

Kövess minket a Facebookon is!