Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tökfőzelék húsgombóccal recept

A recept értékelése: 2,6 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 593 alkalommal

elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csobánotília

Elkészítése

Elkészítés:

Főzelék: A gyalult tököt annyi vízben, hogy épp ellepje egy evőkanál ecettel feltesszük főni. Eközben elkészítjük a habarás. A lisztet az olajon megpirítjuk és levesszük a tűzhelyről. Majd hozzáadjuk a piros paprikát és a ráöntött tejföllel simára keverjük. Majd a habarást a megfőtt tökre ráöntjük és hozzáadjuk a fűszereket. Még kb 3 percig főzzük az egészet.

Húsgolyó: A tojásokat a fűszerekkel, villával felverjük. A zsömléket delikátos langyos vízbe mártjuk és kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a felvert tojáshoz és az egészet a darált húshoz keverjük. Kis golyókat formálunk a húsos masszából. Majd ezeket a felhevített olajban arany barnára sütjük kb 12 percig.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 12 min

Személyes jó tanács

-

Hozzávalók

Hozzávalók:

Főzelékhez:
- 1kg gyalult tök
-1 nagydoboz tejföl
-1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál örőlt kapor
- 1 kávéskanál só
- fél dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika

Húsgolyóhoz:
-fél kg darált sertés hús
- 3db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 db száraz zsömle
- fél kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 1 evőkanál csípős piros arany
- 1 kávéskanál delikát
- 3dl olaj



Kövess minket a Facebookon is!