megtekintve: 10 459 alkalommal
elkészítve: 225 alkalommal megfőztem én is
A sárgáját habosra kavarjuk a kétféle cukorra, a fahéjjal, és a kakaóval. A tejet felmelegítjük és bele tördeljük a csokoládét, addig melegítjük, míg el nem olvad. A két masszát összekeverjük és gőz fölött besűrítjük. A zselatint egy kis langyos vízbe beáztatjuk, hozzáadjuk a zselatint a csokis krémhez, jól elkeverjük, picit hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a tejszínt, A piskótát, ha jól megdermedt 1 cm vastagra szeleteljük, és kezdjük a levesestálat rétegezni. Egy sor piskóta, 1 sor csokikrém. Ha kész hűtőbe tesszük míg a zselatin megköt. Egy kerek tálcára kiborítjuk.
8 tojásból piskótát sütünk gáz tepsibe!
Ha kihűlt a következő krémmel töltjük meg.
Krém: 20 dkg Ráma, 10 dkg porcukor, 4 db tojássárgája, 2 ek. rum.
Ezeket jól összedolgozzuk és megtöltjük vele a piskótát, szorosan feltekerjük egy konyharuhába és 1-2 órára a fagyasztóba tesszük.
Barna összerakó krém: 5 tojássárgája, 12 dkg fahéj, 4 cs. vaníliacukor, 1 kk. fahéj, 2 k. kakaó, 2,5 kakaó, 2,5 dl tej, 1 Katica étcsokoládé, 1,5 dkg zselatin, 2,5 tejszín, vagy tejszínhab, kevés rum,