

megtekintve: 10 814 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
Tegyünk föl forrni 3 liter vizet, majd vegyük le a tűzről. Keverjük el benne a citromok levét vagy a citromsavat, és szórjuk bele az akácvirágokat,
majd alaposan keverjük össze. Tegyünk rá egy fedőt, és hagyjuk ázni egy napot. Másnap szűrjük le, a virágokat nyomkodjuk ki alaposan, majd a megmaradt, leszűrt lét tegyük fel főni. Amikor felforrt, adjuk hozzá a kristálycukrot, és főzzük legalább tíz percig. Ezután palackozhatjuk. Ha forrón palackozzuk, és azonnal le is zárjuk, nem kell bele tartósítószer, mehet a száraz dunsztba.
Csak a fehér akác virágját használjuk föl!
A lila akácnak sem mérgező a virága, de minden más része az. Ezért ne használjuk föl. A sárga akác (ismertebb nevén aranyeső) minden része, még maga a virága is mérgező, ezért ezt semmiképpen se fogyassza el senki!!!
- 3 liter csapvíz
- 4 liter akácvirág
- 0.5 kg citrom leve, (vagy 7-8 teáskanál citromsav)
- 2 kg kristálycukor