megtekintve: 3 586 alkalommal
elkészítve: 72 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét pici sóval, ecettel gőz fölött keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Mikor kemény a hab tűzről levéve hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A tésztához az élesztőt kicsit megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Folpacka csomagolva 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Kivéve két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kókuszos krém felével, feltekerjük, mint a bejglit, és ujjnyi szeletekre vágva sütőpapírral bélelt tepsiben 190 C fokon kb. 20-22 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. Dobozban nagyon sokáig eláll, finom puha marad.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 22 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
A tésztához:
30 dkg liszt
3 tojás sárgája
40 ml tej
18 dkg margarin
15 gr élesztő
pici cukor + só
Töltelék:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
1/2 kanál ecet
10 dkg kókuszreszelék