Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtos-túrós pogácsa recept

A recept értékelése: 3,6 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 13 804 alkalommal

elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Késsel kb. 4×4 cm-es kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200 C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

Hozzávalók

60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 csapott tk cukor
25 dkg margarin
25 dkg félzsíros tehéntúró
20-30 dkg trappista sajt reszelve
175 gramm tejföl
3 tojássárgája
1 csapott ek só

Kövess minket a Facebookon is!