megtekintve: 9 474 alkalommal
elkészítve: 189 alkalommal megfőztem én is
A vajat, cukrokat, sót, tojást, vanília aromát mixerrel elkeverünk. A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük, majd hozzá forgatjuk a vajas részhez, belekeverjük a csokidarabokat is. Henger formára alakítjuk, majd fölpackba csomagolva legalább 4 órára a fagyra tesszük. Utána felvágjuk, majd megsütjük. A nyers tészta 2 hónapig fagyasztható, így megkönnyítheti a hétköznapjainkat, mert annyit vágunk le belőle amennyit éppen ki akarunk sütni.
sütési idő: 20 min
sütési mód: alul-felül sütés
260 g liszt
5 g szódabikarbóna (vagy sütőpor)
1/4 tk. só
170 g vaj/margarin
90 g porcukor
140 g finomszemű barnacukor (én ezt is porrá daráltam)
1 nagy tojás
1,5 tk. vanília aroma
csokidarabok