megtekintve: 11 470 alkalommal
elkészítve: 219 alkalommal megfőztem én is
A karfiolt megpucoljuk, megmossuk, szétszedjük nagyobb rózsákra és feltesszük sós vízbe főni (míg meg nem puhul).
A csirkemellet megmossuk, felvágjuk vékony szeletekre sózzuk, borsozzuk, belisztezzük és egy kis olajon félkészre sütjük. Egy kiolajozott tepsibe beletesszük a csirkemelleket, a tejszínt beízesítjük ízlés szerint (én ízvarázzsal, borssal, fokhagyma porral, petrezselyemmel) és beleütök egy tojást, elkeverem benne. A már kihűlt karfiolokat egyenként ráteszem a csirkékre, majd leöntöm a tejszínnel és végül ráreszelem a sajtot. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 30 perc alatt készre sütöm. (fél gázon)
főzési idő: 30 min
sütési idő: 30 min
2 nagy csirkemell filé
5 dl főzőtejszín
1 tojás
só
bors
olaj
egy nagy fej karfiol
30 dkg sajt
liszt