Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Hóemberes majonézes krumplisaláta recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 9 551 alkalommal

elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Salamon Csilla

Elkészítése


Salátához:

A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

Díszítéshez:

A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
Az uborkát kettészeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.

Hozzávalók


Salátához:

1.5 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
3 dl víz
1 dl napraforgó olaj
2 ek cukor
só ízlés szerint
20 dkg majonéz
2 dl tejföl

Díszítéshez:

2 szál petrezselyem
2 db főtt tojás
2 db fekete olajbogyó
1 kis db sárgarépa
1 közepes db kovászos uborka
1 közepes db paradicsom

Kövess minket a Facebookon is!