

megtekintve: 9 551 alkalommal
elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is
Salátához:
A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.
Díszítéshez:
A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
Az uborkát kettészeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.
Salátához:
1.5 kg burgonya
3 közepes db vöröshagyma
3 dl víz
1 dl napraforgó olaj
2 ek cukor
só ízlés szerint
20 dkg majonéz
2 dl tejföl
Díszítéshez:
2 szál petrezselyem
2 db főtt tojás
2 db fekete olajbogyó
1 kis db sárgarépa
1 közepes db kovászos uborka
1 közepes db paradicsom