megtekintve: 11 439 alkalommal
elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyurjuk.
6 kis cipóra osszuk. A cipókat egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, és világos barnára sütjük.( Süthetünk belőle kerek lapokat is !)
A lapokat kihűlés után töltjük meg a krémmel!
Krém elkészítése:
A tejből a lisztből a kakaóból a vaníliával sűrű pépet főzünk kihűtjük. A vajat (fele lehet margarin ) a porcukorral habosra keverjük , a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk és avval is jól elkeverjük.. Tetejét is ezzel vonjuk be !
Teteje:15 dkg cukorhoz kevés vizet adunk.Közepes tűzön karamellizáljuk néha rázogatva.Ne keverjük mert akkor kristályos lesz! A forró karamellt ráöntjük a tortalapra és a szeletek helyét még nem dermedt meg teljesen a máz vajas késsel bevágni ,ha megdermedt el lehet vágni teljesen.
sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 egész tojás
20 dkg porcukor
1 dl tej
1/2 cs.sütőpor
Krém:
3/4 liter tej
35 dkg cukor
10 dkg liszt
3 kávéskanál kakaó
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor