Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Red Velvet torta (Vörös bársony torta) recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 6 610 alkalommal

elkészítve: 158 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A lisztet keverjük össze a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval. A tejfölt keverjük simára a piros ételfestékkel.

A porcukorhoz adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.

Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel külön-külön keverjük simára.

Ezután keverjük hozzá a ételfestékkel összekevert tejfölt, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a lisztes keveréket.

Végül az ecethez keverjük hozzá a szódabikarbónát, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a masszához, és keverjük még 1-2 percig, hogy egy sima masszát kapjunk. (amikor az ecethez hozzáadjuk a szódabikarbónát el kezd majd pezsegni)

A tortaformát zsírozzuk, és lisztezzük ki (v. béleljük ki sütőpapírral) majd egyenletesen simítsuk bele a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a felkockázott puha vajat, majd keverjük habosra.

Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és pár perc alatt keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez, hogy a hab ne nagyon törjön.

A teljesen kihűlt tortát vágjuk fel két egyforma lappá, majd az alsó tésztalapot egyenletesen kenjük meg a krém felével.

Ezután helyezzük rá a másik tésztalapot, és tenyérrel gyengéden nyomkodjuk le.

Végül a maradék krémmel vonjuk be a tortát, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, vagy hideg helyre, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.

sütési idő: 40 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

25 dkg liszt
2 ek holland kakaó
1 cs sütőpor
csipet só
12 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma (v. 1 cs vaníliás cukor)
2 db tojás (nagy)
2 dl tejföl (20%-os)
2 ek piros életfesték
1 kk szódabikarbóna
1 tk ecet

Krém hozzávalói:

25 dkg mascarpone
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)

Kövess minket a Facebookon is!