

megtekintve: 10 930 alkalommal
elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kiszedjük. A szalonnazsíron a nagyon apróra vágott hagymát üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a leveszöldséget, felöntjük pici vízzel, puhára pároljuk, majd 1 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leveskockát, a fűszereket.
A tejszínt (tejfölt) elkeverjük a tormával, a liszttel, esetleg pici tejet is önthetünk hozzá, ezzel behabarjuk a levest.
A felkarikázott virslit is hozzáadjuk, jól kifőzzük, a végén az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
főzési idő: 40 min
Lehet beleszaggatni 1 tojásból készült nokedlit, így még tartalmasabb, laktatóbb lesz a leves.
4 szál sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
1 közepes fej hagyma
10 dkg szalonna
2 pár virsli
1 deci főzőtejszín v. tejföl (ízlés szerint)
1-2 evőkanál liszt
só ? leveskocka
ízlés szerint bors
petrezselyemzöld
2 evőkanál reszelt torma