

megtekintve: 8 134 alkalommal
elkészítve: 311 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, belesimítjuk a tésztát, ( kicsit az oldalára is) úgy hogy pereme is legyen. betesszük a hűtőbe, kb. fél órára. A mákot annyi forró vízzel leöntjük, hogy épp ellepje, majd kb.20 perc után leszűrjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, simára keverjük. Két részre osztjuk, ( egy nagyobb, és egy kisebb részre). A kisebb részhez adjuk a leszűrt mákot. A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A tésztára 1 nagy kanál túró krémet teszünk, annak tetejére 1 nagy kanál mákosat, így folytatjuk, amíg el nem fogy. 60 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, utána levesszük a karimát, és szeleteljük.
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Hozzávalók ( 24 cm-es tortaforma)
20 dkg gluténmentes liszt
1 teáskanál sütőpor
kevés édesítő
10 dkg margarin
1 tojás
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
13 dkg darált mák
1 dcl tejföl
2 db tojás
2 evőkanál háztartási keményítő
15 dkg édesítő
1 vaníliás cukor