megtekintve: 6 661 alkalommal
elkészítve: 131 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel. Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára ,nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk.
A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 170 °C
50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
2-3 ek tejföl
1 dl tej
2 tojás sárgája
csipet só
mogyorókrém kb 20 dkg
1 tojás a kenéshez