Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Eperkrémes ombre unikornis torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 499 alkalommal

elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

Piskóta :

1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy 20 cm-es kapcsos tortaformát béleljünk ki.

2. Egy mély edényben a tojásokat kezdjük el kézi habverővel magas fokozaton verni, majd 1 perc után öntsük hozzá a porcukrot. Ezután verjük tovább pár percig amíg a hab duplájára nől és kifehéredik.

2. Öntsük egy hőálló edénybe a tejet, kockázzuk bele a margarint, majd mikrohullámú sütőben melegítsük addig, amíg a margarin felolvad a tejben. Adjuk hozzá a vaníliát és az olajat is.

3. Egy tálban keverjük el a lisztet a sóval és a sütőporral, majd a keverékből 4 kanállal, a habverőt közepes fokozatra állítva adjunk hozzá a lisztes keverékből, majd a tejesből. Ha elsimult benne, adjuk hozzá a liszt negyedét, majd a tej negyedét. Keverjük tovább. Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és tejet. Folyós, híg lesz a tészta, de ne ijedjünk meg tőle, a habverőt magas fokozatra állítva 3-4 percig verjük a tésztát tovább ami szépen elkezd majd sűrűsödni. Vegyük alacsony fokozatra és 1 percig kevergessük így.

4. A tésztából 4 merőkanálnyit bélelt formába töltünk.
Ütögessük körbe a forma oldalát az esetleges buborékok miatt.

5. 160 fokon 30 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy süssük ki a többit is, így 5 db finom puha tortalapunk lesz.

Előfordulhat az alulról erősebben sugárzó hőtől, hogy alulról befelé púposodik a piskóta alja, ilyenkor ne essünk pánikba, csak tetejével lefelé helyezzük sütőpapírra és tegyünk rá nehezéknek egy tányért, így hagyjuk hűlni. A puklinak nyoma sem lesz! :)

Krém:

1. A habtejszínt kézi habverővel felverjük, majd közepes fokozat mellett hozzáadjuk a mascarponet, a dzsemet és az aromát. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd rétegezzük vele a tortalapokat.

Összeállítás :

1. A habtejszínt felverjük, majd 4 tálban elosztjuk: az egyikbe 5 csepp lila, a másikba 5 csepp rózsaszín, a harmadikba két csepp rózsaszín ételfestéket csepegtetünk, a negyediket pedig fehéren hagyjuk.

2. Bevonjuk a tortát: alulra sötét rózsaszín, középre világos rózsaszín, felülre és a torta tetejére pedig fehér habot tapasztgatunk, de ügyeljünk rá, hogy kb 4 kanálnyi hab mindből kimaradjon az edényekben!

3. Tortakártyával elsimítjuk a habot, addig egyengetve, amíg sima felületű nem lesz.

4. A tortadíszt elhelyezzük a tortán, majd a maradék habokból különböző kis halmocskákat nyomunk a torta tetejére és oldalára, sörény szerű vonalban.

5. A tetejét megszórjuk a csillámmal, majd hűtőben 2 órát pihentetjük.

sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Piskótához:

600 g liszt
5 tk sütőpor
1 tk só
8 nagy tojás
600 g porcukor
230 g margarin
500 ml tej
6 ek vanília aroma
6 ek olaj

Krémhez:

200 ml habtejszín
200 g mascarpone
200 g eper dzsem
2 ek eper aroma

Díszítés :

400 ml habtejszín
1-1 tubus lila és rózsaszín ételfesték
Fractal ehető rózsaszín csillám
unikornis tortadísz szett

Kövess minket a Facebookon is!