

megtekintve: 7 743 alkalommal
elkészítve: 174 alkalommal megfőztem én is
Egy keverőtálba beleütjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a mézet, ízlés szerint édesítőszert, a vaníliaaromát, a fahéjat, és a tejszínt. Ezután kézi habverővel simára keverjük, majd hozzákeverjük a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
A kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd szintén a keverékhez öntjük, és fakanállal összekeverjük. (egy lágyabb masszát fogunk kapni)
Egy sütőformát (v. tepsit) alaposan kikenünk vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután beleöntjük az előzőleg alaposan összekevert masszát.
Tetejére ízlés szerint keményebb lekvárt potyogtatunk. (szilvalekvárt, sárgabaracklekvárt, v. vegyes gyümölcslekvárt....)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészíthetjük az ízesített tejfölt. A tejfölt simára keverjük az édesítőszerrel, a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal.
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Tálaláskor a pitét ízlés szerint felszeleteljük, majd az ízesített tejföllel kínáljuk.
Hozzávalók 24x24 cm-es formához:
10 dkg kukoricaliszt
1/2 cs sütőpor
1 tk vaníliaaroma
3 ek pitypangméz + egy pici édesítőszer
3 db tojás
2 dl tejszín
1 mk őrölt fahéj
3 nagyobb bodzavirág
pár kanál szilvalekvár
Ízesített tejföl hozzávalói:
2 dl tejföl
édesítőszer (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 kk őrölt fahéj