

megtekintve: 9 708 alkalommal
elkészítve: 237 alkalommal megfőztem én is
A cukkini 2 végét levágtam, ezt félretettem a töltelékbe. A cukkinit egészben sós vízben félig megfőzzük (tehát ne legyen túl puha).
A megfőtt cukkini belsejét kikaparjuk.
A töltelékhez olajon egy kis hagymát apróra vágva megfonnyasztjuk, rátesszük a szeletelt gombát, a csirkemellet, szalonnát, sózzuk, borsozzuk fedő alatt átpároljuk. Ha a hús megpuhult a karikákra vágott paprikát,a felszeletelt paradicsomot, a korábban levágott cukkini végeket (kockára vágva) is hozzátesszük és készre sütjük.
Félretesszük hűlni, majd összekevertem a vízben ázott kifacsart kenyérrel és a tojásokkal amivel megtöltjük a cukkinit.
A maradék töltelékből gombócot formázunk, zsemlemorzsában meghempergetjük és a cukkinik mellé tehetjük.
Egy tepsit olajjal kikentem, a cukkinit és a töltelékből formázott gombócokat beletettem, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt
megsütöttem.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
Ha nagy a cukkinink kettévághatjuk.Sütőben 1-2 ujjnyi vízben is előpárolhatjuk vízben főzés helyett.
Ha híg lett a töltelék zsemlemorzsával sűríthetünk rajta vagy a kettévágott cukkinit a tepsiben állítva töltsük és
ha sütés közben már nem folyós a töltelék akkor lefektethetjük.
A maradék tölteléket nem muszáj zsemlemorzsában meghempergetni, süthetjük a cukkinik mellet is.
1 közepes nagyságú cukkini
A töltelékhez:
1 szelet kenyér
2 db tojás
só
bors
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg gomba
2 szelet húsos szalonna (apró csíkokra vágva)
(aki szereti pár szelet füstölt kolbászt is tehet bele)
20 dkg csirkemell kisebb csíkokra vagy kockára vágva
1-2 szelet cukkini kockára vágva
1 db sárga paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál olaj.