megtekintve: 11 495 alkalommal
elkészítve: 218 alkalommal megfőztem én is
A sárgarépát és a cukkinit nagyjából gyufaszálszerűen felszeletelem. Mivel a cukkini hamar párolódik, így előbb a répát párolom meg, és utána a cukkinit. Én most egészségesen párolóedényben tettem ezt, de természetesen lehet más módon is párolni. A párolás után a főzőtejszínt 1 laza evőkanál liszttel elkeverem és a répás-cukkinire öntöm, majd ráteszem a fűszereket is, pici borsot, szintén nem sok sót és a 1,5 mokkáskanál szárított tárkonyt is és lassan összefőzöm az ízeket. Ez a köret magában is igen finom, de természetesen ebédre fogyasztva önmagában nem lenne elég. Általában krumplipürével és húsokkal együtt szoktam elkészíteni. Most rántott csirkemell falatokat készítettem hozzá, de lehet bármilyen sült hús, rántott hús, rántott sajt, natúrszelet, a fantáziánkra van bízva. Igazán tudom ajánlani kipróbálásra, mert egy könnyű és ízletes köret. A felhasznált mennyiségből 5 személy bőven jól tud lakni, természetesen a mellé feltálaltakkal együtt.
főzési idő: 30 min
A cukkinit elég akkor beletenni, ha már a sárgarépa megpuhult.
1 darab nagyobb szál sárgarépa
2 darab kisebb cukkini vagy 1 darab közepes
1,5 mokkáskanál szárított tárkony
só és bors
1 doboz főzőtejszín 2dl-es
1 laza evőkanál liszt