megtekintve: 12 534 alkalommal
elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is
A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
A citromot vékonyan szeleteljük fel.
A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.
A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen.
Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral, és pároljuk tovább.
Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget.
Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát.
Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.
főzési idő: 25 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk.
Hozzávalók a lazachoz:
2 db kb. 25 dkg-os lazacszelet
1 db citrom
1/2 citrom leve
só
őrölt színes bors
Hozzávalók a gombához:
25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek olaj
só
őrölt színes bors
Hozzávalók az előpárolt zöldségekhez:
1 db zsenge cukkini
3 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 ek olaj
só
őrölt színes bors
kakukkfű
1 tk ételízesítő
1,5 dl fehérbor