Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gombás-citromos lazac párolt zöldséggel recept

A recept értékelése: 3,6 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 1 575 alkalommal

elkészítve: 18 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A lazacszeleteket locsoljuk meg a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

A citromot vékonyan szeleteljük fel.

A gombát és a vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott gombát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a saját levében pároljuk puhára, majd süssük zsírjára.

A zöldségeket vágjuk fel vékony csíkokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig, hogy egy kicsit összeessen.

Ezután adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, öntsük fel a borral, és pároljuk tovább.

Amikor a sárgarépa már kezd puhulni, adjuk hozzá a szintén vékony csíkokra vágott cukkinit, majd addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

Vágjunk le két nagyobb darab sütőpapírt, majd osszuk el rajta az alaposan lecsepegtetett párolt zöldséget.

Ezután helyezzük rá a befűszerezett lazacot, tegyük rá a citromkarikákat, majd kanalazzuk rá az előzőleg megpárolt gombát.

Ezután csomagoljuk be a sütőpapírba úgy, hogy ne maradjon rajta rés, majd tegyük át egy tepsire a papírcsónakokat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük (pároljuk) 30 perc alatt készre.

főzési idő: 25 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálaláskor a sütőpapírral együtt helyezzük tányérra a gombás-zöldséges lazacot, majd úgy kínáljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók a lazachoz:

2 db kb. 25 dkg-os lazacszelet
1 db citrom
1/2 citrom leve

őrölt színes bors

Hozzávalók a gombához:

25 dkg gomba
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek olaj

őrölt színes bors

Hozzávalók az előpárolt zöldségekhez:

1 db zsenge cukkini
3 db lilahagyma
2 db sárgarépa
2 ek olaj

őrölt színes bors
kakukkfű
1 tk ételízesítő
1,5 dl fehérbor

Kövess minket a Facebookon is!