Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Bundás tejfölös szelet recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 15 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 108 alkalommal

elkészítve: 106 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Höpike

Elkészítése

elkészítés: a hússzeleteket kissé klopfoljuk kb 1cm vastagságúra,sózzuk mindék oldalát,
a tojásokat felverjük ízlés szerint sózzuk, panírmorzsába forgatjuk a hússzeletet,ezután a tojásba és forró olajba mindkét oldalát hirtelen kissé megsütjük,minden hússzelettel ugyanígy járunk el. Egymás mellé edénybe tesszük őket,tejföllel mindegyik szeletet megkenjük és ízlés szerint őröltborssal,fokhagymával ízesítjük.ezután az edényt lezárjuk a tetejével vagy alufóliával. Elektromos sütőbe rakva alsó-felső sütéssel 1 óra alatt 160 fokon puhára pároljuk.

sütési idő: 1 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A húsok egymásra is rakhatóak ha többet készítünk,köretként rízs vagy burgonya megfelel. Nem feltétlen sütőben kell készíteni,lehet tűzhelyen is,az edény alá tegyünk lángelosztót illetve takarékon pároljuk, akár lábasba ha az aljára felfordított lapostányért teszünk és erre helyezzük a húsokat. Ha nincs hőfokszabályozó a sütőn,a közepes lángbeállítás is megfelel

Hozzávalók

hozzávalók: 6-7 szelet combhús
3 egész tojás kb. 15 dkg panírmorzsa
só, tejföl,ízlés szerint őröltbors,olaj a sütéshez

Kövess minket a Facebookon is!