Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Leveles tészta sajttal és lekvárral töltve recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 390 alkalommal

elkészítve: 147 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A leveles tésztát kinyújtjuk, majd nagyobb pogácsaszaggatóval az egész tésztából köröket szaggatunk. Kb. felébe, 1 teáskanálnyi lekvárt teszünk, a másik felébe pedig, trappista sajt kockákat vágunk és azokat rakjuk bele. Egy fokkal finomabb, a füstölt trappista sajt.
A tojást pohárban felverjük, kicsit összekeverjük, majd kenőtollal, a lekvárok és a sajtok szélein a tésztát bekenjük. Összeragasztjuk a tésztát és lenyomkodjuk a széleit, nehogy kifolyjon a lekvár, vagy a sajt. Kifli formákat kapunk.
A lekváros kiflik tetejét bekenjük tojással és szórunk rá kristálycukrot.
A sajtos kiflik tetejét is bekenjük tojással, ezekre szezámmagot, valamint lenmagot szórunk, esetleg köménymagot, vagy sajtot is reszelhetünk rá, ki hogy szereti.
Tepsibe sütőpapírra rendezzük és előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 25-30 perc alatt, közepes sütőben megsül.
A lekváros kifliket még forrón, akár porcukorba is hempergethetjük, de ha nem, úgy is finom.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nem érdemes nylonba csomagolni sütés után, mert akkor nagyon megpuhul. Ha csak símán hagyjuk egy tálba, nem rakunk rá semmit, akkor még pár nap múlva is ropogós marad.

Hozzávalók

50 dkg leveles tészta
20 dkg lekvár
20 dkg sajt
1 db tojás
1 ek cukor
1 ek lenmag
1 ek szezámmag

Kövess minket a Facebookon is!