megtekintve: 54 168 alkalommal
elkészítve: 212 alkalommal megfőztem én is
Cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
Összegyúrjuk a sóval elkevert lisztekkel.
Kb. 1-2 óra kelesztés után átgyúrjuk.
Kenyeret formázunk, beletesszük a tepsibe és még kb. 20 percig kelesztjük.
A tetejét bevágjuk, vízzel jól átkenjük.
Kisebb tepsiben kb. 220 fokon sütjük. Akkor jó amikor ”bolti kenyér” színű a teteje.
Sütőből kivéve megint átkenjük vízzel.
Egy nedves konyharuhára tesszük és egy szárazzal jól betakarjuk.
sütési idő: 45 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alsó sütés
Napokig jó marad az állaga, könnyen lehet szeletelni.
350 g durumliszt,
150 g rétesliszt,
1/2 friss élesztő,
1 tk. só
kb. 3 dl víz
cukor (az élesztő felfuttatásához)