Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Angol piskótacsók recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 268 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, végre felé beledolgozzuk a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd keverőlapáttal a lisztet is hozzáadjuk. Nyomózsákba téve, sütőpapíros tepsibe nagyobb diónyi halmokat nyomunk, és 180 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. Míg hűl elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a lekvárt. A kihűlt piskótakorongok felére habzsákból nyomunk bőven tölteléket, a másik korongot a tetejére illesztjük, porcukorral megszórjuk.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához.
2 tojás
5 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg liszt 4 gr sütőpor
A töltelékhez:
2 dcl tejszín
8-10 dkg gyümölcs lekvár

Kövess minket a Facebookon is!