megtekintve: 9 503 alkalommal
elkészítve: 285 alkalommal megfőztem én is
Tészta:
A zabkorpát, a darált zabpelyhet, a mákot, az édesítőt, a citromhéjat, a szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Majd elmorzsoljuk a botmixerrel pépesített túróval. Ezután hozzákeverjük a joghurtot, a tojást. Ha nagyon sűrű lenne a tészta akkor pár csepp tejjel vagy vízzel keverjük még el.
Sütőpapírral bélelt kb. 35x20 cm-es tepsiben kb. 10-15 percig sütjük.
Vaníliás krém:
A tejet, a zabkorpát, a vaníliás cukrot és az édesítőt elkeverjük, majd lassan kevergetve nagyon sűrű pudingot főzünk.
Meggyes réteg:
A meggyet kicsit szétnyomkodjuk villával (vagy turmixgépben pürésítjük), hozzákeverjük a zabkorpát, a pudingport és az édesítőt és sűrűre főzzük.
Teteje:
A meggy szemeket negyedeljük. A zseléhez a vizet a pudingporral és az édesítővel sűrűre főzzük.
Összeállítás:
Miután a krémek és a tészta is kihűlt összeállítjuk a süteményt.
A mákos lapot függőlegesen kettévágjuk. Mindkét lapot megkenjük a vaníliás krémmel. Várunk, hogy kicsit "bőrös" legyen a teteje. Az egyik vanília krémmel megkent tésztára kenjük a meggyes krémet. Erre a lapra rátesszük a másik vanília krémes lapot. Ennek a tetejére rátesszük a meggy darabokat, majd ráöntjük a zselét. Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.
sütési mód: alsó sütés
Tészta:
63 g zabkorpa
63 g zabpehely (darálva)
50 g mák
150 dkg tehéntúró (zsírszegény)
10 db édesítőszer (Süssina)
1 db tojás
140 g joghurt (1,4%-os)
0.5 kk citromhéj
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
Vaníliás krém:
250 ml tej (1,5%-os)
40 g zabkorpa
5 db édesítőszer (Süssina)
1 ek vaníliás cukor
Meggyes réteg:
150 g meggy
5 g zabkorpa
6 tasak epres pudingpor (Dr. Oetker)
3 g édesítőszer (Süssina)
Teteje:
150 g meggy
150 ml víz
20 g epres pudingpor
2 db édesítőszer (Süssina)