

megtekintve: 4 924 alkalommal
elkészítve: 84 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt pici tejjel felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal sima állagú tésztát dagasztunk. A hideg tangzhong-ot hozzádolgozzuk. Kiolajozott tálban kelesztjük. Ha megkelt 8-10 gombócot formázunk belőle. Ismét kelesztjük. A bucikat kicsit belisztezzük, tetején hosszanti irányban bevágjuk, egy csík margarint teszünk bele. 200 C fokos sütőben szép pirosra sütjük, gőzös sütőben. Letakarva kihűtjük.
A tangzhong lényegében a vizes rántás japán verziója. Itt egy csapott evőkanál liszt és 5 evőkanál víz csomómentesen elkeverve és a tűzön kissé besűrítve. Nem főzzük. Amikor kihűl akkor lehet a tésztába keverni, isteni puha lesz tőle a bélzet és tovább friss marad.
sütési idő: 35 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Bátran alkalmazhatjuk bármilyen kalács, péksütemény sütésekor.
2 dl meleg tej
2 dl meleg víz
1 dkg cukor
8 gr só
1 dkg élesztő
3 dkg olvasztott vaj vagy margarin
60 dkg finomliszt