megtekintve: 9 467 alkalommal
elkészítve: 254 alkalommal megfőztem én is
1. A tésztához a tejet és a Rama Vajas ízt összemelegítjük (vigyázzunk, hogy csak langyos legyen, ne forró). Az egész tojást a cukorral lágy habbá verjük. A lisztet, sót, sütőport és a kakaóport egy keverőtálba tesszük, majd a langyos tejes résszel kézi habverővel simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásos habot.
2. Minimum 20 percet pihentetjük a hűtőszekrényben, majd megsütjük gofrisütőben. (Ha szeretnénk, akár másnap is kisüthetjük).
3. A pudinghoz a banánokat meghámozzuk, áttörjük, majd 2 dl tejjel és a cukorral összeforraljuk. Besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral, és hagyjuk kihűlni. A gofrikat a banánpudinggal, a felvert tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal tálaljuk.
Kalória: 406 kcal/darab
A tésztához:
2 dl tej
16 dkg Rama Vajas Íz
3 tojás
5 dkg cukor
17,5 dkg liszt
csipet só
1 csomag sütőpor
1 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
A banánpudinghoz:
3 darab banán
3 dl tej
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
A tálaláshoz:
2 dl hideg habtejszín
5 dkg csokoládéból készített forgács